Σχεδιασμός Responsive Web Design (RWD)

Με τον όρο Responsive Web Design (RWD) ενεργοποιούμε την διαδικασία αλλαγής της διάταξης μιας εμφάνισης ιστοσελίδας ανάλογα την συσκευή που την επισκέπτεται.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων από φορητές συσκευές όπως τα κινητά τηλέφωνα και tablets. Χρόνο με τον χρόνο ο αριθμός αυτός μάλιστα αυξάνεται ολοένα και περισσότερο ωστόσο ένας μεγάλος αριθμός ιστοσελίδων δεν ανταποκρίνεται ακόμα στην τεχνική αυτή με αποτέλεσμα οι επισκέπτες της να αποκτούν μια “φτωχή” και ελλειπή εμπειρία πλοήγησης. Αν προσέξετε τα στατιστικά στοιχεία του Google Analytics θα παρατηρήσετε ότι με το πέρασμα του χρόνου μειώνονται οι επισκέπτες της ιστοσελίδας αυτής.

Η Responsive web design θα αποτελέσει την καλύτερη επιλογή για εσάς καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο όλες τις τρέχουσες ανάγκες μιας και είναι η τελευταία τεχνική σχεδιασμού ιστοσελίδων όπου οι διακομιστές (Servers) μεταφέρουν την ίδια HTML σε όλες τις συσκευές άλλα με τον κατάλληλο κώδικα CSS χειρίζονται την ακριβής διάταξη σε όλες τις διαθέσιμες αναλύσεις οθονών.

Τα SEO οφέλη της εκδοχής του responsive web design (RWD)

Η τεχνική RWD συνιστάται εδώ και αρκετό καιρό από την Google. Μετατρέποντας την ιστοσελίδα σας σε responsive design θα βοηθήσει τους επισκέπτες να έρθουν στην ιστοσελίδα σας από μια φορητή συσκευή.

Η ποιότητα μιας ιστοσελίδας είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην τελική κατάταξη αναζήτησης για το Google. Αν ένας επισκέπτης βρεθεί στην ιστοσελίδα σας μέσω αναζήτησης από φορητή συσκευή, αλλά η ιστοσελίδα σας δεν ανταποκρίνεται σε αυτήν, τότε το ποσοστό αναμετάδοσης θα μειωθεί και θα έχει ως αποτέλεσμα την μελλοντική διαγραφή της από την λίστα των αναζητήσεων. Αντιθέτως όσο περισσότερους επισκέπτες μπορείτε να αποκτήσετε, τόσο υψηλότερη θα είναι η τελική κατάταξη.

Has one comment to “Σχεδιασμός Responsive Web Design (RWD)”

You can leave a reply or Trackback this post.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.