Τεχνολογία

Δωρεάν SSL Πιστοποιητικό Ασφαλείας με κάθε φιλοξενία Ιστοσελίδας

 

Με κάθε πακέτο για φιλοξενία ιστοσελίδων, η ATG Digital σας παρέχει Δωρεάν πιστοποιητικό SSL για όσο καιρό φιλοξενούμε την ιστοσελίδα σας. Η εγκατάσταση γίνεται αυτόματα μέσα σε 24 ώρες από την ενεργοποίηση της φιλοξενίας και δεν απαιτούνται email επιβεβαίωσης, προσθήκες στα DNS records, ούτε dedicated IP. Η υπηρεσία αφορά όλες τις ιστοσελίδες που φιλοξενούμε.

Τι είναι το πιστοποιητικό Ασφαλείας SSL ;

Τα πιστοποιητικά SSL είναι μια μορφή κρυπτογράφησης και χρησιμοποιούνται για την ασφάλεια της μεταφοράς δεδομένων της ιστοσελίδας και των συναλλαγών μέσω πιστωτικών καρτών.
Προσφέρει ασφάλεια, λόγω της κρυπτογραφημένης σύνδεσης μεταξύ του χρήστη και της ιστοσελίδας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται αποφυγή υποκλοπής των δεδομένων από τρίτους.

Είναι απαραίτητο;

  1. Ο νέος Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) για την Γενική Προστασία Δεδομένων (General Data Protection Regulation) περί προστασίας των δεδομένων απαιτεί την κρυπτογράφηση δεδομένων για κάθε eshop ή ιστοσελίδα. Αυτό είναι το 1ο βήμα για τον GDPR και αυτό γιατί προσφέρει ιδιωτικότητα και ασφάλεια στις συναλλαγές καθώς και στην μεταφορά των δεδομένων των χρηστών.
  2. Από τον Ιούλιο του 2018 ο Chrome χαρακτηρίζει όλες τις ιστοσελίδες HTTP ως μη-ασφαλής “not secure”
  3. Η Google έχει γνωστοποιήσει ότι η χρήση κρυπτογράφησης αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την καλύτερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης στο Google.
  4. To SSL αυξάνει την εμπιστοσύνη των επισκεπτών της ιστοσελίδας σας, ιδίως όταν αφορά και γίνεται σύνδεση των επισκεπτών, καταχώρηση πληροφοριών ή και διενέργεια πωλήσεων μέσω του eshop.

Ως ένδειξη ασφαλείας της ιστοσελίδας είναι η εμφάνιση του κλειστού πράσινου λουκέτου καθώς και το “HTTPS” στη γραμμή κειμένου του browser.

Γράψτε ένα σχόλιο