Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα ή ένα e-shop

Ανεξάρτητα από τον τύπο της εταιρείας που έχετε, ή την θέση που κατέχετε, η ATG Digital  είναι εδώ για να σας βοηθήσει να καταλάβετε το πλήρες κόστος που έχει η κατασκευή-δημιουργία μίας ιστοσελίδας. Με πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή ιστοσελίδων αλλά και στην τεχνολογία του διαδικτύου, έχουμε μία ιδιαίτερη προσέγγιση στα project που μας ανατίθενται, για να πετύχουμε τους στόχους των πελατών μας ανάλογα με το διαθέσιμο budget τους.

Για να μπορέσουμε να αναλύσουμε πόσο κοστίζει μία ιστοσελίδα πρέπει πρώτα να κατηγοριοποιήσουμε τις ανάγκες. Το κόστος οποιαδήποτε ιστοσελίδας έρχεται σε συνάρτηση με το χρόνο που απαιτείται για να κατασκευαστεί. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τις τιμές ιστοσελίδων που υπάρχουν στην αγορά της Ελλάδος. Διαβάστε παρακάτω για να έχετε μια πλήρη εικόνα.

Για τις μικρές ή τις μεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να δημιουργήσουν μία ιστοσελίδα παρουσίασης, οι τιμές που μπορεί να βρει κάποιος στην αγορά ξεκινάνε από τα 200 ευρώ και φτάνουν μέχρι και μερικές χιλιάδες ευρώ.

Γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά και το εύρος στις τιμές της αγοράς;

ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Φοιτητής ή Freelancer
Εάν αναλάβει κάποιος φοιτητής ή freelancer που ασχολείται με την κατασκευή ιστοσελίδων μπορεί να σας δώσει τιμή που να ξεκινάει από 200 ευρώ .

Θετικά :
Πολύ Χαμηλό κόστος κατασκευής

Αρνητικά :
Δεν θα μπορείτε εύκολα να επικοινωνήσετε μαζί του.
Μπορεί μελλοντικά να μην ασχολείται , ή να φύγει και να μην έχετε το κατάλληλο support
Μπορεί να μην έχει τις απαιτούμενες γνώσεις, και έτσι να δημιουργήσει πρόβλημα με την αποδοτικότητα της ιστοσελίδα σας .

Εταιρεία κατασκευής Ιστοσελίδων
Εάν αναλάβει εταιρεία που ασχολείται με την κατασκευή ιστοσελίδων οι τιμές που μπορεί να βρείτε ανάλογα με το brand της εταιρεία είναι συνήθως από 500 έως και 3000 ευρώ .

Θετικά :
Έχετε την ασφάλεια ότι θα υπάρχει μια εταιρεία να σας υποστηρίζει εάν κάτι πάει λάθος οποιαδήποτε στιγμή.
Φυσικά θα είστε πιο σίγουροι για τις γνώσεις και τον επαγγελματισμό στην κατασκευή της ιστοσελίδα σας, που θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους που θέσατε.

Αρνητικά :
Αυξάνεται το κόστος κατασκευής

Κοστολόγηση Ιστοσελίδας Παρουσίασης
Οι τιμές γενικά καθορίζονται από τους παρακάτω παράγοντες :

 • Πόσες σελίδες θα έχει η ιστοσελίδα;
 • Σε πόσες γλώσσες θα είναι;
 • Το design θα είναι από έτοιμο template ή θα σχεδιαστεί;

Μια βασική ιστοσελίδα που θα έχει 5 Σελίδες : Αρχική – Ποιοι Είμαστε – Υπηρεσίες – Blog – Επικοινωνία σε μία γλώσσα το κόστος κατασκευής ανέρχεται στα 500 ευρώ .

Όσο ανεβαίνουν οι απαιτήσεις και οι γλώσσες, ανεβαίνει φυσικά και το κόστος κατασκευής.

Ενδεικτικά οι τιμές για την κατασκευή ενός Εshop ξεκινούν από 800 ευρώ και μπορεί να φτάνουν μερικές χιλιάδες ευρώ.

Σημαντικό είναι και σε αυτόν τον τύπο της ιστοσελίδας ακόμα περισσότερο, ποιος θα αναλάβει να την κατασκευάσει. Επειδή μιλάμε για μία ιστοσελίδα η οποία θα μας φέρει άμεσα πωλήσεις είναι καίριας σημασίας, να γίνει από μία εταιρεία η οποία έχει εμπειρία στον να φέρνει αποτελέσματα.

Κοστολόγηση Eshop

Στα eshop οι τιμές καθορίζονται από τους εξής παράγοντες:

 • Πόσα προϊόντα θα έχει το ηλεκτρονικό κατάστημα ;
 • Σε πόσες γλώσσες θα είναι ;
 • Εάν θα συνδέεται με άλλα συστήματα (erp, σύστημα αποθήκης , skroutz , κτλπ);

Η τιμή για ένα eshop με μερικά δεκάδες προϊόντα, σε μία γλώσσα, και χωρίς καμία διασύνδεση με κάποιο σύστημα, στην A.T.G ξεκινάει από 800 ευρώ . Στην αγορά υπάρχουν εταιρείες που για μία απλή υλοποίηση όπως αυτή ξεκινούν τις τιμές των e-shop τους από 1.500 έως 2.000 ευρώ .

Φυσικά εάν αυξήσουμε τις απαιτήσεις με περισσότερα προϊόντα ή με περισσότερες γλώσσες θα αυξηθεί αντίστοιχα και το κόστος κατασκευής.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι το e-shop σας, να φέρνει πωλήσεις , για αυτό το κατασκευάσετε, για αυτό το λόγο επενδύσατε, αυτό θα πρέπει να είναι το αποτέλεσμα.

Αυξήστε τις πωλήσεις σας:

Σημαντικά στοιχεία που θα πρέπει να έχει το e-shop σας για να αυξήσετε τις πωλήσεις είναι:

 • Ταχύτητα
 • Εύκολη πλοήγηση
 • Να παίζει καλά σε όλες τις συσκευές(κινητά, tablet, ηλεκτρονικούς υπολογιστές)
 • Να είναι SEO friendly , δηλαδή να βγαίνει ψηλά στις μηχανές αναζήτησης.
 • Να έχει καλό σχεδιασμό και να μετατρέπει τους επισκέπτες σε πελάτες.

Στην A.T.G Digital αναλαμβάνουμε με συνέπεια την ιστοσελίδα της επιχείρηση σας , έχοντας στο μυαλό μας πάντα η ιστοσελίδα σας :

 • Να σχεδιαστεί σωστά
 • Να είναι αποτελεσματική
 • Να παρέχουμε την κατάλληλη υποστήριξη

Όπως είναι εύκολα κατανοητό από όλα τα παραπάνω, το κόστος κατασκευής ηλεκτρονικών καταστημάτων δεν μπορεί να είναι πάγιο και σταθερό. Ανάλογα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε επιχείρησης το κόστος διαμορφώνεται σχετικά.

Επικοινωνήστε μαζί μας και ζητήστε μας προσφορά για την κατασκευή της δικής σας ιστοσελίδας ή του δικού σας ηλεκτρονικού καταστήματος (E-shop)

Leave a Reply

Your email address will not be published.