Πως καταχωρώ τα προϊόντα μου στο E-shop ώστε να είμαι πρώτος σε πωλήσεις

Ανάμεσα σε τεχνικά δύο ίδια e-Shop, εμφανίζεται πρώτο στην Google αυτό που έχει ανταγωνιστικά προϊόντα.

Αυτό μεταφέρεται στην Google με συγκεκριμένες τεχνικές. Και θεωρείται αυτονόητο πως χρησιμοποιείτε Google Schema για δομημένα δεδομένα, ώστε να διακρίνει η Google σε κάθε σελίδα προϊόντος που είναι η Τιμή, και άλλα χαρακτηριστικά.

Καταρχάς απαιτούνται ανταγωνιστικά προϊόντα

Είτε σε ποσότητα, είτε σε ποιότητα, πρέπει να έχετε τα περισσότερα και τα καλύτερα προϊόντα στις πιο ανταγωνιστικές τιμές. Αυτό, μόλις το “μυριστούν” οι υποψήφιοι πελάτες σας, τότε θα αρχίσουν το στοχευμένο κλικάρισμα στην ιστοσελίδα σας με σκοπό να παραγγείλουν. Είναι νόμος της αγοράς.

Χωρίς ανταγωνιστικά προϊόντα, με τον σύγχρονο αλγόριθμο της Google θα δυσκολευτείτε πολύ να εμφανιστείτε στην 1η σελίδα αναζητήσεων. Πρέπει να έχετε τουλάχιστον μερικά προϊόντα “κράχτες” ώστε να πιάσετε αυτό το πρωταρχικό κριτήριο.

Ξεκάθαρος και εμπορικός τίτλος προϊόντος

Ο ιδανικός τίτλος προϊόντος είναι αυτός σύμφωνα με τον οποίο διακρίνουν και αναζητούν οι πελάτες τα προϊόντα σας. Για παράδειγμα, μερικά προϊόντα πρέπει να παρουσιαστούν με τίτλο [Όνομα Είδος Χρώμα] – δηλαδή στην περίπτωση των παπουτσιών, θα λέγαμε [Harley μποτάκι καφέ].

Αυτό όμως δεν είναι πανάκεια. Για κάθε είδος προϊόντος πρέπει να βρείτε ακριβώς με ποια φρασεολογία τα συζητούν μεταξύ τους οι πελάτες σας, και έπειτα πως ακριβώς τα αναζητούν. Σε αυτό θα σας βοηθήσει και η Google.

Ξεκάθαρη τιμή

Δείξτε μία τιμή, ή το πολύ και την έκπτωση προσφοράς. Μην δείχνεται εξαρχής τιμές με ή χωρίς ΦΠΑ, χωρίς έκπτωση κ.ο.κ.

Οι πελάτες θα εκτιμήσουν την αρχική εικόνα κοστολόγησης των προϊόντων του e-Shop σας, ακόμη και αν είναι χονδρικής. Σε αυτή την περίπτωση, ο πελάτης χονδρικής, όταν συνδεθεί θα δει τις τιμές που τον αφορούν.

Μόνο τα απαραίτητα ειδικά πεδία

Χρησιμοποιείτε χρώμα/μέγεθος; Όπως και άλλα πεδία; Πχ κατασκευαστής, χρονολογία, διαστάσεις, βάρος, εύρος τιμών και πολλά άλλα; Ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε μόνο αυτά που χρειάζεστε. Εκτός του ότι επιβαρύνετε την βάση του server σας, κουράζετε και τον χρήστη. Ο χρήστης στην οθόνη του θέλει να βλέπει μόνο αυτό που χρειάζεται. Τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω.

Για παράδειγμα, αν πουλάτε οθόνες, τότε εμφανίζετε μόνο τα πεδία που εξυπηρετούν τους πελάτες σας για την εύρεση της οθόνης που θέλουν. Π.χ. Ανάλυση και Διαγώνιος οθόνης.

Σύντομη αλλά δημοσιογραφική περιγραφή προϊόντος

Σε αρκετά προϊόντα απαιτείται πολύ καλή και ανταγωνιστική περιγραφή.

Άλλα προϊόντα χρειάζονται ιστορική αναδρομή. Για την αγορά προϊόντων τροφίμων, χρειάζεται περιγραφή με διατροφικές συμβουλές ή προτάσεις μαγειρέματος. Για προϊόντα σπιτιού χρειάζεται περιγραφή που αναδεικνύει την ποιότητα και την ανθεκτικότητα των υλικών.

Διαμόρφωση φωτογραφιών σύμφωνα με το προϊόν

Ορισμένα προϊόντα χρειάζονται μεγάλη, ευκρινή και ωραία φωτογραφία, π.χ. ποδήλατο, διακοσμητικά είδη, έπιπλα κ.λπ., ενώ άλλα απλά χρειάζεται να υπάρχει μια μικρού μεγέθους φωτογραφία, όπως σε ένα ανταλλακτικό, μια βίδα, ένα αναλώσιμο προϊόν.

Δεν βάζουμε μεγάλες φωτογραφίες εκεί που δεν απαιτείται, και όταν το προϊόν μας εξαρτάται πολύ από την εικόνα του για το αν θα αγοραστεί, τότε δημοσιεύουμε μεγάλες και ωραίες φωτογραφίες και ίσως και ένα gallery σε κάθε προϊόν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.