Πως θα χειριστείς την νέα πραγματικότητα; Την “νέα οικονομία”; Το νέο τρόπο του επιχειρείν;

Μια νέα εποχή ξημέρωσε. Η αυγή της, έφερε ολοκληρωτική αλλαγή στις καταναλωτικές συμπεριφορές και στον τρόπο συναλλαγής των ανθρώπων. Ένας νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά μας. Η επόμενη μέρα είναι εδώ!

Πως θα χειριστείς την νέα πραγματικότητα; Την “νέα οικονομία”; Το νέο τρόπο του επιχειρείν;

Αρκετές αλλαγές ήρθαν και θα μείνουν. Όμως όπως σε κάθε κρίση έτσι και σε αυτή δημιουργήθηκαν αρκετές και νέες ευκαιρίες. Ποια ήταν τα success stories στην διάρκεια της πανδημίας και ποιες τακτικές μπορείς να “κλέψεις” για να εφαρμόσεις στην δική σου επιχείρηση?

Eshop (Ηλεκτρονικό κατάστημα):

Όλοι γνωρίζουμε τουλάχιστον ένα παράδειγμα ενός ηλεκτρονικού καταστήματος που τριπλασίασε τις πωλήσεις του και κυριολεκτικά δεν προλάβαινε τις παραγγελίες. Και όπως σωστά φαντάζεσαι, συνεχίζει να πουλάει στους ίδιους ρυθμούς και μετά την καραντίνα. Σε αυτή την κατηγορία συναντούμε επιχειρήσεις που αποφάσισαν να επενδύσουν στην ψηφιακή τους πλευρά, στο eshop τους, στα social media και στην γενικότερη εικόνα τους στο internet, δημιουργώντας ένα ακόμα κανάλι πώλησης και ανεξάρτητης πηγής εσόδων.

Ήταν όμως όλα τα παραπάνω απλά θέμα “τύχης” ή ευνοϊκών συγκυριών;
Για να μπορέσεις να επιβιώσεις όταν όλοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους, το internet και τεχνολογία είναι μονόδρομος. Είναι ανάγκη να έχεις ένα eshop, μια πλατφόρμα πώλησης των προϊόντων ή των υπηρεσιών σου και μια ισχυρή παρουσία στην διαφήμιση για να σε γνωρίσει και να σε θυμηθεί το κοινό σου όταν έρθει η ώρα για να αγοράσει.

Για να μπορέσεις να προωθήσεις τις υπηρεσίες σου απομακρυσμένα θα πρέπει ήδη να έχεις δημιουργήσει το κατάλληλο πλαίσιο εντός και εκτός συνόρων. Οπότε σίγουρα η αύξηση των πωλήσεων και η σταθερότητα σε αβέβαιους καιρούς και πρωτόγνωρες καταστάσεις δεν είναι θέμα τύχης αλλά σωστής οργάνωσης, προετοιμασίας και δημιουργίας πολλαπλών καναλιών εισροής χρημάτων και πελατών.

Είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς με τη νέα διάσταση που έχει λάβει το παγκόσμιο επιχειρείν, αν θέλεις να επιβιώσεις και να κερδοφορήσεις πρέπει απαραιτήτως και το συντομότερο να προσαρμοστείς.

Για να αυξήσεις τις πωλήσεις σου θα πρέπει να έχεις ένα σημείο που να σε διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό. Το σημείο διαφοροποίησης είναι και αυτό που θα σε κρατήσει στο παιχνίδι και θα δημιουργήσει πιστούς και επαναλαμβανόμενους πελάτες.

Χωρίς να είναι καλό ή κακό είναι αναγκαίο να αλλάξεις τον τρόπο που επικοινωνείς με τους πελάτες σου και το υποψήφιο αγοραστικό κοινό σου.

Ο κόσμος άλλαξε. Η νέα μέρα χαράζει. Ποτέ ξανά η ανθρωπότητα δεν είχε πατήσει το PAUSE στη καθημερινότητα, την επιχειρηματικότητα, στην ζωή.

Η επόμενη μέρα έχει ήδη έρθει. Η αλλαγή έχει ήδη συμβεί.

Αν αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα, τα πράγματα θα αλλάξουν. Και η προσαρμοστικότητα σε συνδυασμό με την καινοτομία είναι το κλειδί για τον εγκλιματισμό, την επιβίωση και την ανάπτυξη στη νέα πραγματικότητα.

Η παραδοσιακή εξάσκηση πολλών επαγγελμάτων πλησιάζει στο τέλος. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία χρειάζεται να ελιχθείς γρήγορα και να σκεφτείς τρόπους προσαρμογής ώστε να συνεχίσεις να προσφέρεις τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σου στο κοινό σου και -φυσικά- σε ένα μεγαλύτερο κοινό.

Με την νέα πραγματικότητα, την τεχνολογία, το internet, τα social media, τις ηλεκτρονικές αγορές και την εργασία που προσφέρεται από οπουδήποτε προς οπουδήποτε, δεν έχει περιορισμό η επιχειρηματική σου δραστηριότητα.

Πιστεύεις πως μπορείς να συνεχίσεις να εξυπηρετείς τους πελάτες σου με τον ίδιο τρόπο που το έκανες μέχρι τώρα; Όχι. Όσο πιο σύντομα ανταποκριθείς στις νέες απαιτήσεις τόσο πιο κερδισμένος θα βγεις.

Ποιες επιλογές έχουμε;

Μπορείς να κλείσεις τα μάτια στην αλλαγή που έρχεται και να συνεχίσεις κάνοντας τα ίδια.
Μπορείς να ευχηθείς για λίγη τύχη στον κλάδο σου ή μπορείς να αναπτύξεις πτυχές της επιχείρησης σου και να υιοθετήσεις πρακτικές που μέχρι τώρα δεν χρειαζόταν.
Μπορείς να βγεις online με επαγγελματική, ελκυστική και ισχυρή παρουσία στο internet και στα social media ή να επιμένεις στις πρακτικές της προ-κορωνοϊού εποχής.
Μπορείς να ενισχύσεις την επιχειρηματική σου δραστηριότητα αυξάνοντας τα κανάλια πώλησης.
Μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο που προσεγγίζεις τους πελάτες ή μπορείς να παραπονιέσαι γιαυτό που μας βρήκε.
Μπορείς να περιμένεις να έρθουν οι πελάτες στην πόρτα σου ή μπορείς να ενεργοποιήσεις μηχανισμούς για να τους βρεις εσύ.

Δεν θα επιβιώσουν -δυστυχώς- όλες οι επιχειρήσεις

Ο τρόπος με τον οποίο θα χειριστείς την κατάσταση θα καθορίσει το μέλλον της επιχείρησης σου. Ακόμα και για να κρατήσεις την κατάσταση όπως ήταν πριν την covid 19 εποχή χρειάζονται μεγάλες, πολύ μεγάλες αλλαγές.

Πολλές επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω της πανδημίας δεν άνοιξαν ξανά. Χιλιάδες επιχειρήσεις στην Ελλάδα έκλεισαν για πάντα.

Εκατομμύρια επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο παγκοσμίως και εκατομμύρια εργαζόμενοι βρέθηκαν άνεργοι. Οι άνθρωποι, η αγορά, οι καταναλωτικές συμπεριφορές είναι εντελώς διαφορετικά τώρα.

Οι νέες ανάγκες και ο νέος τρόπος ζωής έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο κενό στην αγορά. Ο covid 19 λειτουργήσει σαν accelerator, σαν μηχανισμός επιτάχυνσης όλων των αλλαγών που προσπαθούσαν να συμβούν σε παγκόσμια εμβέλεια.

Αγορές μέσω internet, online εκπαίδευση, τηλε–εργασία χωρίς σύνορα και περιορισμούς, πελάτες που λαμβάνουν υπηρεσίες και προϊόντα από όλα τα μέρη του κόσμου.

Για να αλλάξεις το μοντέλο της επιχείρησης σου και να βγεις νικητής από την κατάσταση πρέπει να αλλάξεις την στρατηγική.

Πως θα κερδίζεις τους νέους σου πελάτες, πως θα διατηρείς τους παλιούς, τι μηχανισμούς θα συμπεριλάβεις για να είσαι προετοιμασμένος όταν μια νέα κρίση θα εμφανιστεί ή αν έχουμε ένα νέο κύμα και γίνει δεύτερο lockdown το φθινόπωρο;

Χρειάζονται 21 μέρες για να συνηθίσεις μια αλλαγή και 90 μέρες για να γίνει ο νέος τρόπος ζωής. Από τις 11 Μαρτίου είμαστε ήδη στο 8ο δεκαήμερο. Πιστεύεις πως θα επιστρέψουμε στις παλιές συνήθειες; Μην χάνεις άλλο χρόνο. Σχεδίασε τη νέα στρατηγική σου και υποδέξου την επόμενη μέρα με πλάνο και έτοιμος να βγεις νικητής στο τέλος της χρονιάς.

Η Εταιρεία ATG Digital είναι εδώ για σένα. Επικοινώνησε μαζί μας σήμερα για να συζητήσουμε την κατασκευή του νέου σου ηλεκτρονικού καταστήματος (eshop). Δεκάδες ευχαριστημένοι πελάτες, που μας εμπιστεύθηκαν την δημιουργία του ηλεκτρονικού τους καταστήματος ή της ιστοσελίδας τους, στο διάστημα της καραντίνας, ήδη έχουν αυξήσει τις πωλήσεις τους.

Οι τιμές των υπηρεσιών μας θα σας καταπλήξουν.

Στείλτε μας μήνυμα σήμερα στο info@atgdigital.gr ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης το ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ ESHOP

——–

Σύνταξη κειμένου με πληροφορίες από https://maravenieri.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.