Χωρίς κατηγορία

Δημιουργία Ιστοσελίδας Και Συχνές Ερωτήσεις

1.   Πώς η ιστοσελίδα μου θα «κατεβαίνει» με μεγάλη ταχύτητα?

Αυτό σχετίζεται με την ίδια την δημιουργία ιστοσελίδας όσον αφορά το γραφιστικό κομμάτι και την ποιότητα του κώδικα του site. Εάν τα δύο παραπάνω στοιχεία υπάρχουν το επίσης σημαντικό είναι γρήγοροι και νέοι servers σε γρήγορο και αξιόπιστο data center.

2.   Πώς η ιστοσελίδα μου θα βγει ψηλά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης?

Η βελτιστοποίηση του site ξεκινάει από την ίδια την δημιουργία της ιστοσελίδας. Οι λέξεις κλειδιά, ο κώδικας και η δομή του site, τα κείμενα του κόμβου, η χειροκίνητη καταχώρηση στις μηχανές αναζήτησης είναι κομμάτια του παζλ για την υψηλή κατάταξη της ιστοσελίδας κυρίως στο Google που έχει ηγετικό ρόλο στις αναζητήσεις παγκοσμίως.

3.   Τι κατεύθυνση πρέπει να έχει σχεδιαστικά η ιστοσελίδα μου?

Το σχεδιαστικό κάθε ιστοσελίδας είτε πρόκειται για εταιρική παρουσίαση ή για ηλεκτρονικό κατάστημα πρέπει να είναι επέκταση της offline εταιρικής και προϊοντικής ταυτότητας. Η δημιουργία ιστοσελίδας πρέπει να ακολουθεί τους on-line κανόνες των sites αλλά να είναι και ανάλογη της παρουσίας της εκάστοτε εταιρίας ή επαγγελματία στην πραγματική αγορά.

4.   Εάν προβώ στην δημιουργία ιστοσελίδας με σκοπό τις on-line πωλήσεις θα μειώσω τις πωλήσεις μου στο φυσικό κατάστημα?

Τα πρώτα χρόνια του ηλεκτρονικού εμπορίου υπήρχε η λανθασμένη αντίληψη ότι τα e-shops θα «κόβανε» πωλήσεις από τα φυσικά καταστήματα.

Αυτό αποδείχτηκε στην πράξη λανθασμένο αφού όποιος είναι να ψωνίσει από μία ιστοσελίδα δεν θα πήγαινε εκείνη τη στιγμή στο φυσικό κατάστημα.

Αντιθέτως πολλοί on-line πελάτες που θα εξυπηρετηθούν σωστά επισκέπτονται κάποια στιγμή και το φυσικό κατάστημα της επιχείρησης, ιδίως για προϊόντα που πιθανόν θα ήθελαν να δουν από κοντά. Δημιουργία ιστοσελίδας με δυνατότητα On-line πωλήσεων είναι απλά άλλο ένα κανάλι διαφήμισης – πώλησης και δεν λειτουργεί σε καμία περίπτωση ανταγωνιστικά με το φυσικό κατάστημα της ίδιας επιχείρησης αλλά το αντίθετο προκαλεί εμπορική κίνηση συνολικά.

5.   Η δημιουργία ιστοσελίδας θα φέρει περαιτέρω έξοδα στην επιχείρηση μου εκτός από τα έξοδα φιλοξενίας?

Στην περίπτωση εταιρικής και προϊοντικής παρουσίασης δεν υπάρχουν πάγια έξοδα αφού η εφαρμογή διαχείρισης επιτρέπει στον πελάτη να ανανεώνει χωρίς τεχνικές γνώσεις όλες τις ιστοσελίδες .

Το ίδιο ισχύει και στα ηλεκτρονικά καταστήματα όπου υπάρχει πλήρη αυτοδιαχείριση από τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας. Το μόνο που μπορεί να χρειαστεί μετά από καιρό θα ήταν ο ανασχεδιασμός του e-shop όπως ακριβώς θα κάναμε ανακαίνιση στο φυσικό κατάστημα μας με σκοπό την αύξηση της εμπορικής κίνησης και των πωλήσεων.

6.   Είναι αρκετή η προώθηση της ιστοσελίδας μου μόνο στις μηχανές αναζήτησης?

Σίγουρα οι μηχανές αναζήτησης πρέπει να είναι ο πρώτος τρόπος προώθησης μόλις ολοκληρωθεί η δημιουργία ιστοσελίδας. Εκτός των μηχανών αναζήτησης υπάρχουν και άλλοι τρόποι προβολής όπως τα community sites (facebook κτλ.) το e-mail marketing, η τοποθέτηση διαφημιστικών banners.

Θα πρέπει ανάλογα με τον κλάδο και το αντικείμενο να γίνει το σωστό on-line marketing mix των παραπάνω δραστηριοτήτων ώστε η δημιουργία ιστοσελίδας να ακολουθηθεί από σωστό και αποτελεσματικό διαφημιστικό πλάνο. Σε κάθε διαφημιστική κίνηση θα πρέπει να υπάρχει μέτρηση της επισκεψιμότητας και των πωλήσεων ώστε ο πελάτης να συνεχίσει με τις ενέργειες με την υψηλότερη απόδοση στην διαφημιστική δαπάνη.

7.   Με τι κριτήρια να επιλέξω και να αναθέσω την δημιουργία ιστοσελίδας μου?

Το πιο σημαντικό που έρχεται στο μυαλό κάποιου είναι το Portfolio και η εμπειρία της κάθε εταιρίας web design. Εμείς απλά σας αναφέρουμε ότι η ιστοσελίδα σας θα ολοκληρωθεί αφού περάσει από έναν ταλαντούχο γραφίστα, έναν έμπειρο προγραμματιστή, έναν ειδικό στις μηχανές αναζήτησης, έναν έμπειρο server administrator και βέβαια τον σύμβουλο από την εξυπηρέτηση πελατών ο οποίος θα φροντίσει να καταγράψει τις ανάγκες σας ώστε να τις μεταβιβάσει αποτελεσματικά σε κάθε μία από τις προηγούμενες τέσσερις ειδικότητες.

8.   Σε πόσο χρόνο θα είναι έτοιμη η ιστοσελίδα μου;

Συνήθως χρειαζόμαστε 5-7 εργάσιμες ημέρες για να σας παρουσιάσουμε το layout για την κεντρική σελίδα από την στιγμή που θα έχουμε συνολική εικόνα για τις ακριβείς σας ανάγκες. Στη συνέχεια, ο συνολικός χρόνος που θα χρειαστεί μέχρι να βγει live η ιστοσελίδα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες – συνήθως ο χρόνος αυτός δεν ξεπερνά τις 4 εβδομάδες.

9.   Χρειάζεται να σας παρέχω το περιεχόμενο;

Ιδανικά, ναι! Κανένας δεν γνωρίζει την επιχείρησή σας καλύτερα από εσάς τους ίδιους – οπότε είστε και ο αρμοδιότερος για την συγγραφή του. Αν πάλι επιθυμείτε να γράψουμε εμείς το περιεχόμενο εκ μέρους σας, μπορούμε να το κάνουμε με μία επιπλέον χρέωση.

10.  Τι ισχύει για το λογότυπο και τις εικόνες;

Πρέπει να μας παρέχετε το λογότυπο. Αν δεν έχετε μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς Δείτε σχετικά ΕΔΩ Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τις ιδιαίτερες ανάγκες του δικού σας project.

11.  Τι μπορώ να κάνω αν έχω ήδη ιστοσελίδα;

Αν έχετε ήδη ιστοσελίδα κανένα πρόβλημα. Τις περισσότερες φορές είμαστε σε θέση να καλύψουμε την κατασκευή νέας, τη μεταφορά στον δικό μας server και την ορθή ανακατεύθυνση της παλιάς.

12.  Θα μπορώ να αλλάζω το περιεχόμενο στην ιστοσελίδα μου;

Αυτός είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους που επιθυμείτε να κατασκευάσετε ιστοσελίδα σε WordPress! Η προσθήκη νέου περιεχομένου και η βελτίωση του υπάρχοντος όχι απλά είναι δυνατή και εύκολα πραγματοποιήσιμη αλλά συνιστάται ανεπιφύλακτα για λόγους παροχής βελτιστοποιημένης εμπειρίας χρήστη αλλά και καλύτερης απόδοσης στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Έχετε κάποια ερώτηση που δεν συμπεριλαμβάνεται στην παραπάνω λίστα? Επικοινωνήστε μαζί μας και θα χαρούμε να σας δώσουμε αναλυτικές απαντήσεις.

Γράψτε ένα σχόλιο